Het accent voor piano spelen hoeft natuurlijk niet altijd op klassieke muziek te liggen, dit vergt immers al snel dagelijks minimaal een half uur tot een uur studeren. Laagdrempelige popmuziek, verwerkt in pianoliedjes, laten we het daar eens over hebben.

Hapklare brokken

Voor iedereen toegankelijk en voor iedereen uitvoerbare piano liedjes, dát is de kracht van de website Pianolesonline.com. Want iedere pianoleerling kent de moeilijkheidsgraad van het klassieke spel; je zult toonladders moeten oefenen, je zult op het eerste gezicht onmogelijke handelingen in een rap tempo moeten uitvoeren met je linker en rechter hand en al snel leidt dit tot frustratie. Vaak blijven alleen de echt getalenteerde leerlingen over in een pianolespraktijk; ontmoedigd als zij zijn geraakt door het ingewikkelde pianospel. Hoe anders is dit bij het spelen van piano liedjes op basis van popmuziek.

Steel de show!

Pianolesonline heeft het de gebruiker zó gemakkelijk gemaakt door geen muzieknoten te gebruiken, maar op basis van letters oefen je het muziekstuk. Vergelijk het met een genummerd schilderij, waarin je alle vakjes naar nummer ‘in kleurt’ .. zo kan iedereen schilderen. Dit principe wordt bij Pianolesonline eveneens gehanteerd. Als gebruiker kun je het muziekstuk op deze wijze uit het hoofd leren en natuurlijk ten uitvoering brengen op verjaardagen of andere momenten.