Bladmuziek voor kinderen

Bladmuziek voor kinderen PDF

15 Eenvoudige pianostukjes

Deze bundel bevat de leuke, eenvoudige bladmuziek voor piano en is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar. Deze bladmuziek is genoteerd in een ruime zetting, waardoor de bladmuziek gemakkelijker kan worden gelezen dan gangbaar notenschrift. Alle composities zijn kort van duur en eenvoudig leesbaar.

Moeilijke handelingen en de meeste  muziektekens worden vermeden. Er worden alleen zeer eenvoudige notenbeelden toegepast voor de witte toetsen van de piano, steeds een stapje moeilijker. Zo blijven de composities aantrekkelijk voor jonge kinderen en kunnen zij met trots zelf stukjes spelen! De korte composities zijn erg leuk om te spelen en zijn goed geschikt voor gebruik tijdens pianoles.

Bladmuziek voor Kinderen PDFs Downloaden

De bladmuziek is qua opzet minimalistisch genoteerd. Alleen de hoogstnodige notatie wordt toegepast, waardoor deze ook voor jongere kinderen te begrijpen en uitvoerbaar is. De pianodocent kan desgewenst naar eigen inzicht, zelf muziektekens toevoegen en verdere aanwijzingen geven.