Arjan Samson pianodocent

Pianodocent Rotterdam

Arjan Samson (Rotterdam, 1968) richtte in 1991 zijn pianolespraktijk in Rotterdam op, nadat hij zijn pianostudie succesvol afrondde met het behalen van het piano-praktijkexamen aan het Belgisch Muziekcollege, te Antwerpen. Sinds de opening van zijn pianolespraktijk, begeleidde hij vele leerlingen wekelijks binnen hun ontwikkeling, vooruitgang en enthousiasme voor het pianospel.

Sinds 2010 spitste Arjan zich steeds meer toe op het uitbrengen van pianolesmateriaal, met als uitgangspunt dat zijn lessen voor iedereen begrijpelijk en toegankelijk zouden moeten zijn; ongeacht het niveau van de leerling. Binnen deze website kunt u door Arjan uitgebrachte piano bladmuziek downloaden, naast pianoles-cursussen en het leren van muzieknoten. Inschrijven voor pianoles.

Opleidingen gevolgd bij:

 • Ger Samson (Rotterdamse pianoschool)
  Pianoles, solfège, algemene muziekleer
 • Bernard Zwueste (privédocent)
  Pianoles
 • Ina Lutz-Kranenborg (privédocente muziekleer, zang en piano)
  Muziektheorie
 • Professor Lode Rosquin (docent conservatorium Antwerpen)
  Masterclass piano
 • Ernst Clemens (docent aan de VU)
  Muziekgeschiedenis

Een Stukje voorgeschiedenis…

Arjan Samson, oprichter van deze website, heeft zijn voorliefde -en wellicht het talent- voor het pianospel niet van een vreemde meegekregen. Zijn vader, Gerrit (‘Ger’) Samson, oprichter (sinds 1956) van de Rotterdamse Pianoschool, ontving als kind (tot in zijn veertiger jaren) privé pianoles van enkele ‘grote namen’, waaronder: Stefan Askenase, maar ook van de Nederlandse componist en muziektheorie-schrijver Sem Dresden en Anton Blazer. Laatstgenoemde is een oud leerling van Franz Liszt overigens.  In latere jaren trad Ger meerdere malen op in zalen zoals de Rotterdamse “Doelen”.

Arjan geeft pianoles in Rotterdam. Lees meer…

Pianodocent Rotterdam

Pianoles Rotterdam - Ik wil mij aanmelden voor 12 proeflessen:

Deze proefperiode omvat 12 wekelijkse privélessen van dertig minuten. Er kan op ieder moment in het jaar worden gestart met de pianolessen. Tarief €340.