5 dingen waar je op moet letten bij een onbetrouwbare slotenmaker

 

In een ideale wereld zou je graag willen geloven dat elke slotenmaker even betrouwbaar was voor elk soort noodgeval. Van werk naar huis rijden en onderweg kijken welke bedrijven goed zijn, klantenbeoordelingen bekijken en checken of ze bij de branche organisatie zijn aangemeld is niet ideaal. Maar als je jezelf buitengesloten hebt heb je geen andere keuze dan om te kijken bij de gouden gids of op internet, let wel goed op deze 5 waarschuwingen die je kunnen laten zien dat je te maken hebt met een slotenmaker oplichter. Slotenmaker oplichters komen overal in het land voor. 

 

Waarschuwingsteken #1: geen bedrijfsnaam

De eerste waarschuwing is wanneer ze de telefoon opnemen. Er zijn zoveel bedrijfsnamen, dat de persoon die de telefoon opneemt misschien alleen zegt, “met slotenmaker”, zonder zelfs maar een bedrijfsnaam te noemen. Slotenmakers die louche zijn maken soms gebruik van nepbedrijfsnamen, adressen en telefoonnummers die allemaal leiden naar een call center ver weg. 

 

Waarschuwingsteken #2: onlogisch lage prijzen

Onlogische lage prijzen die worden gegeven via de telefoon zijn een ander teken. Het is een klassiek lokaas: een lokale slotenmaker geeft je naar wat je denkt een goede prijs is en je gaat in op zijn aanbod. Wanner de slotenmaker komt, blijkt het alleen te gaan om de kosten voor het telefoontje. Het eigenlijke werk gaat nog een keer $50-$100 kosten (nog meer als ze je met nog meer onnodig werk opzadelen), op je langzaam sterk oplopende rekening. Als je ook maar enig ontwijkend gedrag merkt als je informeert naar de prijs, vertrouw dan op je instinct en zoek een andere slotenmaker op die duidelijke prijzen aanbiedt. Offertes zijn nog beter. Je kunt opgezadeld worden met kosten van boven de $300 enkel om de deur van je auto te openen. 

 

Waarschuwingsteken #3: auto’s zonder bedrijfsnaam

Slotenmakers die aan komen rijden zonder een bedrijfsnaam zijn een ander veeg teken. Een auto zonder bedrijfsnaam is een rode vlag omdat je te maken kunt hebben met een slotenmaker of met Bob die verderop woont. Louche slotenmakers gebruiken call centers maar huren lokale onderaannemers in die niet erg goed zijn in wat ze doen en waarschijnlijk onverzekerd. Een techneut die onervaren is en naïef kan schade aan je sloten, deuren, ramen opleveren. Een lokale slotenmaker in jouw regio die zijn werknemers voorziet van gereedschap, uniformen en bedrijfsbussen met logo’s is een betere keuze, niet alleen omdat je waarschijnlijk betere service krijgt, maar ook omdat je ze verantwoordelijk kunt houden als er iets mis gaat. 

 

Waarschuwingsteken #4: de prijs omhoogpraten

Slotenmakers die de prijs opstuwen voordat ze zelfs maar begonnen zijn aan het werk zijn de laagste van hun soort. Vraag naar de prijs voordat het werk aan je slot begint. Als ze al met extra kosten aankomen weet je al dat je meer moet gaan betalen dan je zou willen. Hoewel je misschien geneigd bent om hierin mee te gaan, moet je er rekening mee houden dat louche, onervaren slotenmakers je sloten kunnen beschadigen en hiermee je nog weer met meer kosten opzadelen, laat staan geld. 

Onthoudt: het is nooit te laat om de ene slotenmaker weg te sturen en een ander te bellen

 

Waarschuwingsteken #5: in je slot boren

Slotenmakers die in je slot willen boren zijn het laatste waarschuwingsteken. Er zijn gevallen wanneer je er niet omheen kunt en je slot uitgeboord moet worden maar die zijn vrij zeldzaam. Echte slotenmaker zien uitboren als een laatste redmiddel om een slot te openen. Als een slotenmaker maar een paar minuten nodig heeft om te zien dat hij deze moet uitboren dan liegt hij gewoon. 

Een slot uitboren betekend dat je moet betalen voor een nieuw slot, bovenop de al gemaakte kosten. Vraag om een second opinion en spaar honderden dollars uit. Ga niet darten als je een slotenmaker wilt. 

 

Vertrouw de betrouwbare slotenmakers zoals locksecure.nl (in Utrecht)  voor een lage prijs en hoogwaardige service.

Kijk eens op www.locksecure.nl/slotenmaker-utrecht voor meer infomatie over onze slotenmakers in Utrecht en omgeving.