Nu nog maar een paar uur administratie per jaar

Bent u een zelfstandig ondernemer, dan wil je waarschijnlijk zo min mogelijk administratie. Dit kan door de administratie op een laag pitje te zetten, maar je kunt het ook door een externe partij laten doen. Want je moet wel aan regels blijven voldoen en is de nieuwe werkkostenregeling (WKR) al in jouw bedrijf doorgevoerd? Weet jij precies wat je moet doen als een personeelslid weggaat of als er een personeelslid ziek is? Als je bij het goede externe bedrijf aanklopt weet je wel zeker dat dit goed wordt geregeld. Dit is handig, zeker omdat sommige Cao’s, zoals CAO schilders, erg ingewikkeld in elkaar zitten.

Salarisadministratie, personeelsadministratie en wetgeving bij de goede partij hoeft het niet eens duurder te zijn dan als je het zelf doet. Want als je het zelf doet kost het veel meer tijd dan wanneer zij het doen. Dit is het voordeel als je ergens een specialisme in hebt. De voordelen echter zijn bijna eindeloos. Want je hoeft nooit meer ’s avonds even snel de administratie te doen en dat je dan alleen tijd hebt om rekeningen te betalen en facturen te schrijven. Want als je het zo doet gaat het alleen goed zolang er niets onverwachts gebeurd. Voor onverwachte dingen heb je namelijk helemaal geen tijd.

Als je de boekhouding bij het juiste kantoor uitbesteed, hoef je ook geen zorgen meer te maken om dingen die onverwachts kunnen gebeuren. Want wanneer er iets onverwachts gebeurd kun je het kantoor bellen waar je de administratie uitbesteed en zij weten in de meeste gevallen een antwoord. En in de gevallen dat zij ook niet direct een antwoord hebben, kunnen zij in ieder geval veel sneller een antwoord vinden dan wanneer je dit allemaal zelf moest doen. Zolang je dit uitbesteed aan de juiste kantoren en dingen die je wel zelf kunt doen ook zelf blijft doen, zal dit op termijn alleen maar voordeel opleveren. Al is het maar alleen de stress.