Is een verhuizing al een hele klus; het verhuizen van een piano, dat is pas een uitdaging. Afhankelijk van waar de piano zich bevindt, en welk type piano het betreft (vleugel of gewone piano) kunnen er moeilijkheden ontstaan. Want is de piano gesitueerd in een bovenwoning dan is de verhuizing vanzelfsprekend lastiger dan in een benedenwoning.

Piano verhuizers, vakkundig en ervaren

Een gemiddelde piano weegt al snel zo’n 200 kg. Verhuizen betekent niet alleen een zware klus, maar ook een zorgvuldige uitvoering, want het instrument moet zo voorzichtig mogelijk verplaatst worden. Als pianobezitter raden wij u dan ook aan een hiervoor een verhuisbedrijf in te schakelen met een speciale piano verhuisservice. Op deze wijze wordt uw kostbare bezit veilig vervoerd en bent u ervan gewaarborgd dat uw instrument de verhuizing goed doorstaat.

Een piano kunt u het beste niet tijdelijk stallen in een te vochtige ruimte (of een koude schuur), dit komt het instrument absoluut niet ten goede. Zorg voor een goed verwarmde ruimte. Een piano kan blijvende schade oplopen wanneer deze voor een langere tijd in een vochtige, onverwarmde ruimte staat.

Ander aandachtspunt: de koelkast

Daar waar een tafelmodel koelkast nog wel zelf te vervoeren is, wordt dit lastiger met bijvoorbeeld een luxe Amerikaanse koelkast. Om ervoor te zorgen dat uw koelkast de verhuizing goed doorstaat en heelhuids aankomt, zet u een verhuizer met een speciale witgoed service.

Zelf spullen verhuizen

Is uw inboedel maar beperkt en denkt u de klus zelf te kunnen klaren, dan bieden tal van verhuisbedrijven de optie om zelf een verhuisbus te huren.